• Novice

Dan čistega športa in e-izobraževanje za slovenske športnike in športnice

// 10. april je Dan čistega športa – Play True Day, ki je namenjen promociji čistega športa in poštenih športnikov. Tako pri nas kot po svetu preko različnih preventivnih in promocijskih aktivnosti seznanjamo športnike, njihovo spremljevalno osebje ter športno in splošno javnost s svetovnim programom za zaščito čistega športa.

Slovenska antidoping organizacija je v sklopu kampanje ob Dnevu čistega športa pripravila spletno izobraževanje (e-learning), ki je od danes dalje na voljo vsem slovenskim športnikom in športnicam.

E-izobraževanje predstavlja pomemben del sheme preventivnih programov in s tem nacionalnega protidopinškega programa v Sloveniji, saj omogoča prav vsakemu športniku dostop do protidopinškega izobraževanja, kar je njihova osnovna pravica. Izobraževanje je zasnovano tako, da uporabnikom zagotavlja potrebne informacije o nevarnostih dopinga, protidopinških postopkih, pravicah in odgovornostih ter temeljnih vrednotah čistega športa. E-izobraževanje je na voljo v slovenskem jeziku na WADA platformi AdeL, do katere je dostop možen preko http://www.sloado.si/kategorija/e-izobrazevanje.