• Novice

SLOADO IN UEFA PODPISALA DOGOVOR O SODELOVANJU

// Nogometne zveza Slovenije in Slovenska antidoping organizacija SLOADO sta v zadnjih 5 sezonah skupaj razvili učinkovit model sodelovanja na področju boja proti dopingu v nogometu.

Obsežen program testiranj, sistematično izobraževanje mladih igralk in igralcev ter ozaveščanje ostalih deležnikov  v nogometu so del preventivne strategije, ki dolgoročno zagotavlja pogoje za šport brez dopinga.

Nadgradnjo omenjenega sodelovanja predstavlja podpis Dogovora o sodelovanju med UEFA protidopinškim oddelkom in SLOADO, ki predstavlja predvsem strokovni in logistični vidik sodelovanja v evropskem nogometnem prostoru. Omenjeni organizaciji bosta od sedaj naprej tesneje sodelovali v programu testiranj, v programu Biološkega potnega lista igralcev in izmenjavi za testiranja pomembnih informacijah.

Pristojnosti ene in druge organizacije so natančno opredeljene s Svetovnim protidopinškim kodeksom in internimi protidopinškimi pravili obeh organizacij. Strateško povezovanja UEFA in SLOADO je predvsem podlaga za učinkovitejše sodelovanje in ukrep v smislu varovanja integritete evropskega in slovenskega nogometa in kar je najpomembneje, zaščite zdravja slovenskih nogometašic in nogometašev.

Tekst: SLOADO, NZS
Foto: NZS