• Novice

Dan čistega športa za trenerje

//
Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport in Mestno občino Ljubljana v sklopu kampanje Play True Day - Dan čistega športa pripravlja trenerski seminar.
 
Play True Day ali Dan čistega športa je poseben dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu, ko želimo preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, njihovo spremljevalno osebje ter športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu, zato smo se tudi v Sloveniji odločili, da na ta dan oz. v tednu pred in po 10. aprilu 2016 izvedemo številne preventivne aktivnosti ter tako poizkušamo dvigniti nivo zavedanja o nevarnostih dopinga pri nas in drugod v Evropi.
 
Dan čistega športa bo namenjen splošni, športni in strokovni javnosti (športnikom, trenerjem, dijakom, študentom, zdravnikom, …) med katerimi posebej izpostavljamo strokovne delavce v športu, ki delujejo in so vključeni v programe Mestne občine Ljubljana (MOL), Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in Nacionalnih panožnih športnih zvez (NPŠZ). Za njih pripravljamo poseben protidopinški seminar, s katerim jih želimo informirati z vsemi vsebinami s področja boja proti dopingu, za katere smatramo, da so za njih pomembne in bi jih morali poznati za uspešno delo in pravilno usmerjanje svojih športnikov.
 
Trenerji so ključni pri razvoju športne poti slehernega športnika ter pri oblikovanju in izgradnji njegove osebnostne podobe, ki je pomembna v trenutkih velikih odločitev v športnikovem razvoju.
 
18. člen Svetovnega protidopinškega kodeksa zavezuje vse športne organizacije in nacionalne protidopinške organizacije, da v skladu z možnostmi in pristojnostjo, športnikom in njihovim spremljevalcem zagotovijo informativne in izobraževalne programe usmerjene v čist šport.
Temeljna športnikova pravica je tekmovanje v čistem športu.
 
Slovenska protidopinška organizacija SLOADO s tem namenom pripravlja specializirano trenersko kliniko za trenerje mladih in mlajših kategorij tekmovalnega športa, ki so financirani iz javnih sredstev.

Seminar bo potekal dne 05. aprila 2016 med 9,00 in 13,00 uro v Kongresni dvorani Kristalne palače v BTC v Ljubljani.

Udeleženci se na seminar prijavijo preko SPLETNE APLIKACIJE

Prosimo, da se prijavijo čim prej oziroma najkasneje do petka, 01. aprila 2016.